Mi też się wydaje, że te felerne zdjęcia spowodowały, że wszyscy powiedzieli blee a w rzeczywistości jest dobrze, lepsza zdjęcia to wykażą..
[O1] Mrugająca kontrolka od immo w octavi
Zwiń
X
-
[O1] Mrugająca kontrolka od immo w octavi
Witam koledzy. Próbowałem zaprogramowac drugi kluczyk który posiadam od swojej skody w razie W gdyby coś sie stało z pierwszym. Kiedy próbowałem to zrobić metodą opisaną na forum niestety ale nie idzie tego zrobic, gdyz wartości kluczyków nie mogłem zmienić. Teraz niesttey cały czas miga mi dośc szybko kontrolka od immo te autko z kluczykiem. Samochód odpala itp ale miga. MAcie pojęcie co sie stało itp??? W liczniku wywalało mi przy tym błąd cos o nieprawidłowym kluczyku i blokowaniu sterownika czy jak.SKODA OCTAVIA TOUR
1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
BLACK COMBII
SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60
-
-
Czy robiłeś to w ten sposób ?
Sprawdzenie czy pastylka nadaje się do zakodowania czy tez nie.
[Select]
[17 - Instruments]
[Meas. Blocks - 08]
Blok 022
lub
[Select]
[25 - Immobilizer]
[Meas. Blocks - 08]
Blok 001
Jesli wartosc w 3 polu jest 1 - pestka nadaje sie do zakodowania w pojezdzie, jesli wartosc jest inna - pestka nie nadaje sie do zakodowania
(info ze strony ross techa wiki)
Potrzebujemy:
- Interfejs VAG
- Prawidłowy kluczyk do stacyjki (taki, którym można uruchomić silnik)
- Kod immobilizera (powinien znajdować sie na przywieszce pod zdrapka przy plastikowym kluczyku)
Podlaczamy interfejs VAG. Wkładamy kluczyk i włączamy zapłon. Uruchamiamy program VAG-COM i wchodzimy w opcje [25 - Immobilizer]. Jezeli nie nastąpiło połączenie, oznacza to że immobilizer obsługiwany jest przez sterownik liczników. Należy wiec wybrać opcje [17 - Instruments], dalej [Login - 11]. Podajemy PIN poprzedzony cyfra 0. Jezeli PIN jest prawidlowy nie pojawia sie zaden komunikat. Jeżeli PIN jest nie prawidłowy wyswietlony zostanie komunikat o niewłaściwym pinie. Powinna zapalić sie kontrolka IMMO. Nastepnie wybieramy [Adaptation - 10] i wpisujemy 21 w "Channel Number". Wybieramy [Read]. Widać ile kluczyków jest obecnie w pamieci. Wpisujemy 0 w pole "new value". Ta opcje powoduje wykasowanie aktualnie zapamiętanych kluczykow. Wybieramy [Test], a nastepnie [Save]. W tym samym miejscu gdzie wcześniej wpisaliśmy 0, podajemy ile kluczyków chcemy zaprogramować (np. 2). Nastepnie wybieramy [Test] i [Save]. W tym momencie kluczyk, który jest obecnie w stacyjce powinien sie zaprogramować a kontrolka zgasnąć. Wybieramy [Done, Go Back], [Close Controller, Go Back - 06]. Wyłączamy zapłon. Wkładamy kolejny klucz i włączamy zapłon. Kontrolka powinna w ciągu 2s zgasnąć. Wylaczamy zaplon. Jezeli chcielismy zakodowac wiecej kluczy to teraz wkladamy kolejny i powtarzamy procedure. Na koncu uruchamiamy silnik ostatnim zakodowanym kluczem.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
Komentarz